

26th SCIENTIFIC COMMITTEE MEETING (Online) UTC 11:00-14:00, 19 October 2021



1. Objectives

- ✤ To update from IRDR Co-sponsors Host and IPO, including a summary of the IRDR 2021 Conference.
- \diamond To discuss and make decision on the new IRDR ICoE proposal.
- ✤ To update on the organisation of the sessions in GP2022, and discuss IRDR contribution.
- ✤ To present the new DRR Research Agenda, and discuss the ways forward for implementation and the future of IRDR.

2. Documents

The following documents will be provided:

- 1) Closure Summary on IRDR Action Plan 2018-2020
- 2) Summary of IRDR 2021 Conference
- 3) New DRR Research Agenda

IPO will provide updated versions of these documents before the meeting if any.

3. Detailed Agenda

Item 1. Welcome (20 min)

Time: UTC 11:00-11:20

Note:

- IPO to briefly welcome all the participants (2 min)
- SC Chair to open the meeting and adopt the agenda (5 min)
- Introduction of participants (13 min)

Item 2. Updates from Co-sponsors and Host of IPO (15 min)

Time: UTC 11:20-11:35 Chair: Riyanti Djalante

Note:

- Updates from ISC (5 min)
- Updates from UNDRR (5 min)
- Updates from Host (5 min)

Item 3. IRDR 2021 Conference summary and IPO update (10 min)

Time: UTC 11:35-11:45

Chair: Virginia Jimenez

Note:

- Qunli Han to present the summary of IRDR 2021 Conference and update IRDR activities since the Conference (10 min)

Item 4. New IRDR ICoE Proposal (15 min)

Time: UTC 11:45-12:00

Chair: Mahefasoa Randrianalijaona (tbc)

Note:

- IRDR NC Japan to present the new IRDR ICoE proposal (7 min)
- Fang Lian to present the evaluations and comments from SC members (3 min)
- Decision and recommendations (5 min)

Item 5. Preparation of GP2022 (30 min)

Time: UTC 12:00-12:30 Chair: Riyanti Djalante

Note:

- Fang Lian to report the process of TS 5 and TS 12 (5 min)
- Anne-Sophie Stevance to introduce the preparation of Science & Technology Major Group (5 min)
- Updates from IRDR members engagement of GP2022, discussions and decisions for follow-ups (20 min)

Item 6. New DRR Research Agenda and the future of IRDR (80 min)

Time: UTC 12:30-13:50

Chair: Riyanti Djalante and Qunli Han

Note:

- Anne-Sophie Stevance to introduce the development process of the new DRR Research Agenda (5 min)
- John Handmer to present the new DRR Research Agenda (10 min)
- Q&A and discussions on the implementation of the new DRR Research Agenda (30 min)
- Discussions and recommendations for the future of IRDR (35 min)

Item 7. Wrap up and other business (10 min)

Time: UTC 13:50-14:00

Note:

- Riyanti Djalante to summarize on follow-up actions and timelines
- End of meeting

4. Meeting link:

https://us02web.zoom.us/j/81520495054?pwd=SFZRVDITWIJjYk16cFFSODNibFJQdz09 Meeting ID: 815 2049 5054 Passcode: 180384

5. Making the online meeting run smoothly

- Enter the meeting room 15 minutes earlier to test the Internet connection, camera, microphone and speaker;
- Mute the microphone when the meeting starts;

- > Participants turn on the microphone when allowed by Moderator;
- > Turn off the camera when the Internet connection is poor;
- Stay present.